Teatteri Hevosenkenkä

Juhannusmäki 2
02200, Espoo
etsi kartalta >>

Puhelin: (09) 439 1220
Faksi: (09) 420 9508
Internet: www.hevosenkenka.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Teatteri Hevosenkengän perustivat 1975 sisarukset, ohjaaja Kirsi Aropaltio ja lavastaja Sara Siren. Tarkoituksena oli, että teatteri on 3-12 -vuotiaille lapsille ja koko perheelle esityksensä suuntaava ammattiteatteri, jossa käytetään nukke- ja musiikkiteatterin eri ilmaisumuotoja monipuolisesti. Kaikkien teatterin osa-alueiden vankka osaaminen ja ammattitaito olivat peruspilari.

Koko teatterin toiminnan ajan toiminnan päämäärä on ollut taiteellinen kehittyminen ja yleisön kaikinpuolinen palveleminen joka osa-alueella. Teatterista onkin kehittynyt yleisön rakastama kulttuurikeskus.

Teatteri sijaitsee Juhannusmäellä Espoossa. Teatterirakennus - v.1899 rakennettu idyllinen kansakoulu - on kunnostettu ja laajennettu ihanteelliseksi miljööksi lapsiyleisölle. Nouseva katsomo on 130-paikkainen, lisäksi teatteritiloissa on viihtyisä kahvio, oma näyttelytila, Galleria Hevosenkenkä, vaihtuvine näyttelyineen. Gallerian alakerrassa on hyvät tilat säännöllisesti toimiville työpajoille ja kursseille, joita järjestetään sekä aikuisille että lapsille. Teatterin suurella piha-alueella on myös runsaasti pysäköintitilaa. Teatterin toimistolla ja lavastamolla on pihapiirissä omat rakennuksensa.

Ensi-iltoja on vuosittain vähintään kaksi. Ohjelmistossa on samanaikaisesti useita eri näytelmiä. Ohjelmistossa on myös aina ruotsinkielinen esitys.

Hevosenkengällä on esityksiä noin 300 vuodessa ja niissä noin 30 000 katsojaa.

Vuonna 1977 Kansallisteatterin kanssa alkanut yhteistyö jatkui vuoteen 1999; siellä Hevosenkenkä esiintyi säännöllisesti 22 vuotta Willensaunan näyttämöllä. Vuodesta 2000 on vakituinen vierailunäyttämö Helsingissä ollut Komediateatteri Arena.

Teatterissa on kaksitoista vakituista työntekijää.

Vierailijoineen työntekijöitä on vuosittain noin 25. Teatteri on teatterilain piirissä ja saa vakituista valtionavustusta ja kaupunginavustusta ja sitä ylläpitää Teatteri Hevosenkengän kannatusyhdistys ry. Hallituksen puheenjohtaja on Oiva Karppinen.

Hevosenkenkä on Suomen Teatteriliiton jäsen.

Hevosenkenkä on maailmalla hyvin tunnettu. Vierailuja on ollut kolme kertaa Japanissa, Ruotsissa, Itävallassa, Tanskassa, Latviassa, Etelä-Koreassa, Espanjassa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

Yrityksen asiasanat:

teatteri esitys näytös

Design © Hi-Vision Oy