Rautjärvi (Rautjärven kunta)

Simpeleentie 12
56800, Simpele
etsi kartalta >>

Puhelin: (05) 687 211
Faksi: (05) 474 2038
Internet: www.rautjarvi.fi

Tiedot:
Yleistietoa:
Rautjärven kunta sijaitsee Suomen kaakkoiskulmalla Etelä-Karjalassa. Rautjärvi kuuluu Imatran seutukuntaan. Kunnallamme on myös yhteistä rajaa Venäjän kanssa yli 30 km. Rautjärvellä on n. 4000 asukasta, joista yli puolet asuu kuntakeskus Simpeleellä. Rautjärven kunta tarjoaa kuntalaisille ja yrittäjille toimivan infrastruktuurin, leppoisan karjalaisen ilmapiirin sekä Venäjän markkinoiden läheisyyden.

Matkailu:
Hiitolanjoki vanhoine voimaloineen, maisemapolkuineen ja kalastusmahdollisuuksineen on ehdottomasti tutustumisen arvoinen retkikohde. Jylhä Haukkavuori tarjoaa hienot näköalat ja on suosittu koko perheen retkeilypaikka. Raja-alueen historiasta kiinnostuneen kannattaa tutustua Miettilän entiseen kasarmialueeseen ja siellä olevaan Kollaa-museoon. Rautjärven kirkko sekä sen pihapiirissä sijaitseva, vastikään kunnostettu Pitäjäntupa ovat myös tärkeitä nähtävyyskohteita.

Rautjärven tapahtumista tunnetuin on vankan suosion saavuttanut Antiikki ja Keräily Kesäpäivät. Rautjärvi ja Simpele ovat liikunnallisesti tunnettuja, erityisesti hiihtäjälegenda Marja-Liisa Kirvesniemen kautta. Urheiluharrastus on edelleen voimissaan. Talviurheiluun mainiot puitteet tarjoaa Konkalammen hiihto- ja laskettelukeskus.

Rautjärvellä on monia, kiehtovia nähtävyyskohteita. Useat näistä tarjoavat sekä upeita maisemia että yhteyden seudun historiaan.

Haukkavuori - Kaunis näköala- ja rajapaikka, Uudenkaupungin rauhan (1721) rajamerkki vuodelta 1722. Suosittu perheiden retkikohde.

Hiitolanjoen vesivoimalat: Ritakoski, Lahnanen, Kangaskoski. Hiitolanjoki -projekti.

Kalterijääkärin hautakammio Iivanansaaressa; pääsy saareen veneellä.

Miettilän historiallinen reservikasarmialue 1880-luvulta, Kollaa-huoneet. Avoinna sopimuksen mukaan.

Museotie välillä Miettilä - Niska-Pietilä, opastus 6-tieltä.

Pirunkirkko, Isonvihan aikainen piiloluola.

Rautjärven puukirkko ja Simpeleen kirkko.

Simpeleen Wanha Pappila, taidetta.

Tervetuloa!

www.rautjarvi.fi

Design © Hi-Vision Oy