Vieremä (Vieremän kunta)

Myllyjärventie 1
74200, Vieremä
etsi kartalta >>

Puhelin: (017) 272 800
Matkapuhelin: 040 747 0910
Faksi: (017) 272 8099
Internet: www.vierema.fi
Sähköposti: ,

Tiedot:

Vieremä sijaitsee Itä-Suomen läänissä ja kuuluu Ylä-Savon talousalueeseen. Kunta on perustettu vuonna 1922.

Kunnan pinta-ala on 973,62 neliökilometriä, josta vesistöä on n. 44 km2. Vieremän eteläistä osaa ympäröivät järvimaisemat. Pohjois- ja koillisosat ovat karumpia ja niissä on laajoja asumattomia erämaa-alueita.

Matkailu Vieremällä tarjoaa samoilumahdollisuuksia kauniin erämaaluonnon ja vaellusreittien parissa myös lapsiperheille. Matkailualan yrittäjät tarjoavat monipuolisia ohjelma-, majoitus- ja ruokailupalveluja. Luonnon hiljaisuus, koskemattomuus ja savolainen huumori on koettava. Kesäajan ravit, Kohiseva Kokka, kyläpäivät ja syysmarkkinat kokoavat ihmisiä tapahtumina, joten juttuseuraa löytyy! Tervetuloa Vieremälle naattimaan!

Matkailu- ja kulttuuritarjonnasta saat tietoa Vieremän kunnasta puh. 0400 370 160 ja Grilli-kioski S. Aittokoskelta, puh. (017) 714 613.

Vieremällä on erinomaiset puitteet luonnossa liikkumiseen, marjastukseen, kalastukseen ja metsästykseen. Kunnan eteläosassa siintävät kauniit järvimaisemat kun taas pohjois- ja koillisosissa kutsuvat erämaa-alueet.

Voit nauttia luonnon kauneudesta vaikkapa vaellellen jollakin kunnan monista luontopoluista ja paistaen makkaraa polun nuotiopaikalla. Vedestä pitävä puolestaan voi lähteä melontareissulle Rotimojoki-Murennusjoki -melontareitille tai vaikkapa kalaan Siltalan lohelle.

Paikkakunnalla toimivat majoituspalveluja tuottavat yritykset tarjoavat mökki- ja gasthaustyyppistä majoitusta sekä lisäksi matkailuvaunumajoitusta. Pitopalvelut ja pizzeria-ravintola taikovat nälkäiselle matkalaiselle niin paikkakunnan erikoisuuksia kuin arkiruokaakin.

TUTUSTU TARKEMMIN VIEREMÄÄN KOTISIVUILTAMME!

Design © Hi-Vision Oy