Nousiainen (Nousiaisten kunta)

Hallintokuja 2
21270, Nousiainen
etsi kartalta >>

Puhelin: (02) 439 1211
Faksi: (02) 439 1210
Internet: www.nousiainen.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Reilun 4800 asukkaan Nousiainen sijaitsee valtatie kahdeksan varrella, n. 20 km Turusta Porin suuntaan. Työmatka Nousiaisista Turkuun taittuu alle puolessa tunnissa.

Vaikka kaupunkiseutu on lähellä, on Nousiainen yleisilmeeltään vehreää maalaismaisemaa. Kunta onkin osa varsinaissuomalaista vilja-aittaa. Pienteollisuutta ja yritystoimintaa paikkunnalla edustavat mm. elektroniikkateollisuus, puutyöliikkeet, taimitarhat ja puutarhat sekä kuljetusalan yrittäjät. Uudet yrittäjät ja asukkaat otamme ilomielin vastaan ja tarjoamme tontteja niin yrittäjien kuin omakotirakentajien käyttöön.

Nousiainen on ylpeä panostuksestaan lapsiin ja nuorisoon eikä vanhusväestöäkään ole unohdettu. Päiväkodit sekä ryhmäperhepäiväiväkoti tarjoavat päivähoitoa lukuisten perhepäivähoitajien lisäksi. Omalla paikkakunnalla tarjoamme koulutusmahdollisuuden esikoulusta lukioon. Esikoulu Nousiaisissa on toiminut aina 1970-luvun alusta asti.

Harrastusmahdollisuudet Nousiaisissa ovat kerrassaan erinomaiset. Hyvä urheilukenttä, nykyaikainen kuntosali ja koulujen liikuntatilat sekä valaistut pururadat antavat jokaiselle kuntalaiselle mahdollisuudet harrastaa liikuntaa monipuolisesti. Askaisten Pikisaaressa tai Falkinkosken uimalassa pulahdetaan kesähelteiltä pakoon. Nousiainen on yksi kahdeksasta Kuhankuonon rajakivellä kohtaavista kunnista. Kuhankuonon retkeilyreitistö tarjoaakin ainutlaatuisia elämyksiä ja erämaan hiljaisuutta. Ensimmäisen piispanistuimen sijaintipaikkana Nousiaisilla on vaalittavanaan arvokas osa maamme kirkkohistoriaa. Muuta hengenravintoa etsivät löytävät elämälleen sisältöä aktiivisesti ympäri vuoden toimivasta Nutturlan makasiiniteatterista tai puhallinmusiikin kärkeä edustavasta Nousteprassista. Näiden lisäksi Nousiaisissa on lukuisia muita aktiivisesti toimivia vapaa-ajan toimintaa tarjoavia yhdistyksiä.

Design © Hi-Vision Oy