Kylmäluoma Retkeilykeskus

Pajuluomantie 20
93540, Tyrövaara
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 040 500 3476
Internet: www.kylmaluoma.com
Sähköposti:

Tiedot:

Kylmäluoma sijaitsee Taivalkosken kunnan koillisosassa. Karavaanarit äänestivät Kylmäluoman Vuoden 2000 Leirintäalueeksi – eikä syyttä. Kiitosta annettiin hyvästä palvelusta, alueen siisteydestä, paikan rauhallisuudesta ja kalavesistä. Lisämaininnat tulivat alueen saunoille, komeille maisemille ja hoidetuille retkeilypoluille.

Kylmäluomassa on 21 mökkiä, asuntovaunupaikkoja, sauna ja A-oikeuksin varustettu ravintola kokoustiloineen. Tarjolla on monipuolinen retkiohjelmisto sekä vuokravälineitä omatoimiseen ohjelmaan.

Retkeilyalueen maasto on pääosin karua männikkökangasta, jolle ovat tunnusomaisia vesistöjen varsia seurailevat korkeat harjujonot. Harjuilta avautuvat näköalat ympäristön kirkkaille järvenselille. Alueella on niitty- ja savottakulttuurin jäänteitä sekä poronhoitoon liittyviä rakennelmia. Polkuverkoston pituus on 54 kilometriä. Valittavana on esimerkiksi 16 km pitkä Kattaisenpolku sekä Taivalkoskelta tuleva Päätalo-polku. Lisäksi Kylmäluomalta kulkee yhdyspolku Hossan retkeilyalueelle.

Design © Hi-Vision Oy