Joka-Teatteri

Siljantie 2
05400, Jokela
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 045 273 8369
Internet: www.joka.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Näytelmä- ja teatteritoiminta on Jokelan Karjalaisten tunnettu käyntikortti

Ensimmäinen näytelmä, joksi valittiin karjalaisaiheinen “Kuparsaare Antti”, esitettiin Pertun koululla 29.11.1981. Näytelmän ohjasi Martta Pulli ja näyttelijät olivat kaikki oman seuran jäseniä. Näytelmä oli todellinen menestys, ja sitä esitettiin lukuisia kertoja Pertun koululla, Karjalatalolla Helsingissä ja jopa Ruotsissakin ystävyyskunnassa Sollentunassa.

Tämän jälkeen innostus kasvoi ja vuorossa olivat näytelmät “Tuppuran Jussi”, “Varpaiset”, “Menneitä muistellessa”, “Yövieras”, “Anu ja Mikko” ja 1988 talvella Jorma Vepsän kirjoittama ja ohjaama “Runopoika”, joka valloitti jokelalaisyleisön ja sillä osallistuttiin myös näytelmäkatselmukseen Karjalatalolla.

Kesäteatterista oltiin haaveiltu ja puhuttu jo pitkään teatteriharrastajien parissa ja keväällä 1988 päätettiin tehdä kesäteatteria mutta mistä paikka jossa voisi näytellä? Olimme tehneet yhteistyötä useampien Jokelalaisten eri järjestöjen kanssa ja siltä se apu löytyi nytkin, Työväenyhdistykseltä vuokrasimme piha-alueen kesäteatteripaikaksi ja vuokra oli kohtuullinen, koska Työväenyhditys piti buffetin. Olimme tehneet historiaa Jokela sai ensimmäisen kesäteatterinsa.

Ensimmäiseksi kappaleeksi valittiin Pekka Saariston “Silkkikivi”joka käsittelee karjalaisten evakkoonlähtöä ja sopeutumista elämään uudessa ympäristössä , ensi-ilta oli 30.7 1988. Harjoitusten kuluessa virisi keskustelu siitä, että mikä teatterille nimeksi. “Jokelan Karjalaisten Kesäteatteri” nimenä tuntui pitkältä ja hankalalta käyttää. Nimiehdotuksia alettiin keksimään ja muokkaamaan, eräällä harjoituskerralla Seppo Pallonen toi keksimänsä nimen JOKA-TEATTERI. Siinä se oli; hyväksyimme sen yksimielisesti.

Kahtena edellisenä vuonna ohjelmassamme on ollut näytelmät “Pikku Pietarin piha” ja “Vaahteramäen Eemeli”, jotka olivat varsinkin lasten suosikkeja myös vanhemmat viihtyivät seurassamme ja katsojaluvut nousivat uuteen ennätykseen.

Kunnioitan sinua, kun nautit vaarallisesta elämästä ja uskaltaudut harrastajateatterin katsomoon. Tervetuloa Joka-teatteriin.

Reijo Rantakari, yhdistyksen puheenjohtaja

Yrityksen asiasanat:

teatteri esitys ohjelma näytös

Design © Hi-Vision Oy