Karkkilan Työväen Näyttämö

Anttilankatu 8
03600, Karkkila
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 0400 945 823, 040 188 0622
Internet: www.nayttamo.net
Sähköposti:

Tiedot:

Karkkilan Työväen Näyttämö on Suomen harrastajateattereiden veteraanisarjaa, lähes 100-vuotias. Edelleen hyvissä sielun ja ruumiin voimissa toimiva näyttämö on perustettu 1908. Toiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti 1960-70-lukujen muutaman vuoden paussia lukuunottamatta.

Näyttämön toiminta virisi uudelleen 1970-luvulla. Käynnistyksen moottorina oli Aatos Mäkelä, paikkakunnan oma teatterin ja muun kulttuurin aktiivihahmo. Jälleensyntymisen jälkeen Karkkilassa on nautittu tavallisesti vähintään yhdestä ensi-illasta vuodessa.

Monipuolisen ohjelmiston joukossa on ollut myös paikallisten tekijöiden tekstejä, jotka ovat saaneet osakseen suuren suosion siinä kuin klassikotkin. Karkkilan Työväen Näyttömöllä ensi-illan ovat saaneet Raimo Laaksosen ja Eino Halmeen sekä viimeksi Jukka Salmen tekstit. Yleensä ottaen näyttämön ohjelmisto on ollut edustava läpileikkaus kepeistä teksteistä raskaampiin: Karkkilassa kaikki tyylilajit käyvät, ja monien kriitikkojen mielestä harrastajateatterin osaaminen on usein ammattiteatterien luokkaa.

Karkkilan Työväen Näyttämö on vuosikymmenten aikana käynyt läpi monta sukupolvenvaihdosta. Tämä on aina sujunut onnistuneesti, sillä toisten saavuttaessa veteraani-iän nuorta polvea on ollut koko ajan tulossa mukaan. Näyttelijäkunta on muutenkin monipuolinen taustoiltaan, väkeä löytyy kaikista väestöryhmistä. Ammatintaitajia on mukana niin monelta alalta, ettei esitysten valmistamiseen ole ohjaajaa lukuunottamatta juurikaan tarvittu taitajia muilta aloilta.

Yrityksen asiasanat:

teatteri näytös esitys

Design © Hi-Vision Oy