Puijon Huippu Oy

Puijontornintie
70300, Kuopio
etsi kartalta >>

Puhelin: (017) 255 5255
Matkapuhelin: 044 552 4810
Internet: www.puijo.com
Sähköposti:

Tiedot:

Puijon torni

Nykyisellä arkkitehti Seppo Ruotsalaisen suunnittelemalla tornilla on korkeutta 75 metriä. Se valmistui vuonna 1963. Tornista käytetään myös nimityksiä suurtorni, linkkitorni ja "pottunuija". Tornia on saneerattu useita kertoja, joista viimeisin päättyi vuonna 2004. Sitä käytetään matkailun ohella myös langattoman tietoliikenteen linkkiasemana ja puhelinpalvelujen tukiasemana.

Tornin alapuolella kallion sisällä on yleisöltä suljettu luolasto, joka on toiminut muun muassa Posti-Telen ja Soneran varastona.

Torni on avoinna:Toukokuusta elokuuhun klo.10-21.
Torniravintola avoinna klo.11-22.


Pyörivä ravintola

Puijon nykyinen torni oli valmistuessaan Pohjoismaiden ensimmäinen pyörivällä ravintolalla varustettu näköalatorni.

Uuden tornin pyörivää ravintolaa varten rakennettiin suunnittelijansa, tuolloin 22-vuotiaan kuopiolaisen Kyösti Helinin mukaan vielä nykyäänkin maailman suurin hammasrataskoneisto. Se on pyörittänyt ravintolaa luotettavasti rakentamisestaan vuonna 1963 lähtien. Täysi kierros ympäri kestää tunnin.

Muutaman euron sisäänpääsymaksulla pääsee näkemään Kuopion panoraaman 224 metriä Kallaveden yläpuolella. Tornissa toimii ravintola, kahvio sekä tornin juurella matkamuistomyymälä. Ylin yleisölle avoin kerros on näköalatasanne. Nykyisessä tornissa on käynyt yli 5,5 miljoonaa vierasta.Puijon Maja

Tornin lisäksi myös Puijon Majassa on ravintola. Ravintolat ovat hyvämaineisia, ja torniravintola on turistien ohella myös kulinaristien suosiossa.

Design © Hi-Vision Oy