Hammarland (Hammarlandin kunta)

Klockarvägen 3
22240, Hammarlund
etsi kartalta >>

Puhelin: (018) 364 50
Faksi: (018) 364 550
Internet: www.hammarland.ax

Tiedot:

Hammarlandin kunta sijaitsee autonoomisen Ahvenanmaan maakunnan länsipuolella. Hammarlandin kunta on oikeastaan Ahvenanmaan ja koko Suomen läntisin alue johtuen siitä että osa Märketin saaresta sijaitsee Hammarlandissa. Hammarlandissa on laajat saaristoalueet sekä länteen että pohjoiseen. Kunnan maapintaala om 133,2 km² ja vesipintaala 147,7 km². Asukasluku 31.12.2007 oli 1.409. Asukasluvultaan Hammarland om Ahvenanmaan kuudenneksi suurin kunta ja pintaalaltaan kolmanneksi suurin.

Hammarlandissa on runsaasti muinaismuistoja aina kivikaudelta asti. Merkittävä nähtävyys on St: a Catharinan kirkko jonka varhaisin osa rakennettiin 1200-luvun lopussa. Eri teorioiden mukaan on luultavaa että kirkon nykyisellä paikalla on varhaisemmin ollut myös puukirkko. Yksi seurakunnan valovoimaisimmista henkilöistä oli kirkkoherra P.U.F Sadelin joka hoiti virkaa Hammarlandissa 1800-luvulla aina kuolemaansa asti. Myös kirkon ulkoinen ympäristö on ainutlaatuinen ”Kjusan” niityn muodossa. Niityllä sijaitsee muinaishautoja sekä myös ryhmä hevostalleja.

Kunnallishallinto alkoi kehityksensä suunnilleen vuodesta 1869. Aluksi toiminta koski koulutoimea. Tänään kunta antaa palveluja mm näillä aloilla; sosiaalitoimi, peruskoulu, vapaaika, kirjasto, rakennusvalvonta, kunnallistekniikka, jätehuolto sekä elinkeinotoimi.

Ottakaa yhteyttä jos teillä on enemmän kiinnostusta Hammarlandin kunnasta!

Design © Hi-Vision Oy