Aikalajärven Matkailu Oy

Aikalajärventie (Isojoentie)
61980, Päntäne
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 0400 700 299
Internet: www.aikalajarvi.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Aikalajärven Matkailu Oy:n leirintä- ja retkeilyalue sijaitsee Kauhajoen ja Isojoen puolivälissä Kauhajoen Päntäneellä, n. 20 km Kauhajoen keskustasta Isojoen suuntaan. Luonnonkauniilla alueella on majoitusmahdollisuus huviloissa ja mökeissä sekä tilaa asuntovaunuille ja teltoille. Alueella on mm. järvi, maauimala ja sauna.

Aikalajärvi (eli Uuronjärvi) on eräs Lapväärtin suurimpiin sivuhaaroihin lukeutuvan Heikkilänjoen alkulähteistä. Lapväärtinjoki on yksi Suomen viidestä elinvoimaisen meritaimenkannan omaavista joista. Meritaimenen lisäksi joessa esiintyy mm. harjusta, vaellussiikaa ja rapua. Joki kuuluu kansainväliseen Project Aqua –vesistösuojeluohjelmaan, ympäristöministeriön esitykseen erityissuojelua vaativista vesistöistä sekä Natura 2000 –verkostoon.

Alueen välittömässä läheisyydessä on myös keidassuo Iso Kaivoneva, joka kuuluu soidensuojelun perusohjelmaan ja on rauhoitettu luonnonsuojelualueena. Suon pohjoisosassa on kirkasvetinen Kaivojärvi. Iso Kaivoneva on suokokonaisuus, joka on linnustoltaan Suomen edustavimpia ja kansainvälisestikin merkittävä soidensuojelukohde.

Yrityksen asiasanat:

Design © Hi-Vision Oy