Teatteri Jurkka

Vironkatu 7
00170, Helsinki
etsi kartalta >>

Puhelin: (09) 135 6166
Internet: www.jurkka.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Samassa huoneessa vuodesta 1954 toiminut, Suomen ainoa ammattimainen huoneteatteri on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme.

Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on toiminut niin modernina toimistona kuin Peer Gyntin tai Hamletin maailmoina. Hiki kihoaa monesti pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Kadun äänet muuttuvat osaksi esityksiä, yleisö elää esitysten ilot ja surut samassa tilassa näyttelijöiden kanssa konkreettisemmin kuin teattereissa yleensä. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

Vaatimattomien resurssien kääntäminen taiteelliseksi voimaksi on ollut kova työ. Se on kuitenkin onnistunut. Esimerkkinä viime vuosilta vaikkapa Atro Kahiluodon johtajakausi 90-luvulla, tai nykyinen Pasi Lampelan johtaman hallituksen kausi. Viime vuosina profiilia on luotu ennen kaikkea merkittävillä kotimaisilla kantaesityksillä, mutta myös railakkailla klassikkotulkinnoilla, joita on tehty mm. Jotunin, Strindbergin ja Shakespearen teksteistä. Kotimaisia menestyksiä ovat olleet mm. Pasi Lampelan, Juha Jokelan ja Laura Ruohosen nykynäytelmät. Teatteri Jurkan näyttämölle on rajallisista olosuhteista huolimatta saatu mahtumaan suuria näytelmiä.

Yrityksen asiasanat:

teatteri esitys näytös näytelmä

Design © Hi-Vision Oy