Pälkäne (Pälkäneen kunta)

Keskustie 1
36600, Pälkäne
etsi kartalta >>

Puhelin: (03) 579 11
Faksi: (03) 579 1250
Internet: www.palkane.fi
Sähköposti: ,

Tiedot:

Pälkäneen parhaat palat

Kaunis ja maaseutumainen Pälkäneen kunta sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Täällä maisemia hallitsevat suuret järvet ja laajat viljelysalat. Kylät rakennuksineen, peltoineen ja persoonallisine puoteineen ovat osa elävää kulttuurimaisemaa. Pälkäneellä matkailijalle riittää nähtävää ja koettavaa niin kesällä kuin talvella.

Lähde vaikka lumikenkäilemään Laipanmaahan tai tutustumaan Väkevä maa –ympäristö- ja veistotaiteen teoksiin. Omanlainen taideteoksensa on 1400–luvulta peräisin oleva Rauniokirkko valtatie 12:n varrella.
Pälkäneen monipuolista tapahtumatarjontaa edustavat esimerkiksi nelipäiväinen musiikkitapahtuma Aitoon Kirkastusjuhlat ja 1700-luvun hengessä järjestettävä Kostia-tapahtuma. Hyvänmielen urheilutapahtuma Kukkia Triathlon/riatlon mahdollistaa liikunnan riemun kokemisen perheen pienimmistä aina aktiivikuntoilijoihin.

Etelä-Suomen suurimpiin lukeutuva yhtenäinen metsäalue Laipanmaa on laajuudeltaan yli 15 000 hehtaaria. Alueella on yhteensä 20 kilometriä opastettuja polkuja, joiden varrella on nuotiopaikkoja ja laavuja. Laipanmaassa voit aistia erämaan tuntua ja nauttia sen rauhasta. Laipanmaan opaskarttoja on saatavana kunnan asiakaspalvelupisteistä, Matkailuinfosta Keltaisesta Talosta ja Sappeen Matkailukeskuksesta.

Design © Hi-Vision Oy