Nakkilan Kesäteatteri

Kirkkokatu 22
29250, Nakkila
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 044 517 4949
Internet: www.nakkilankesateatteri.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Teatterin ensiaskeleet

Ensiaskeleet teatterin tekemiseen Nakkilassa otettiin keväällä 1981, kun Harjavallan kansalaisopisto aloitti teatterin tekemisen perusteet opintopiirin. Ryhmän nimiäänestyksessä Nakkilan Napakat tuli valituksi ja näin alkoi Napakoiden jo yli 25-vuotinen teatteriharrastus.
Alkuaikoina harjoituspaikkana toimi entinen lääkärintalo, missä vielä nykyisinkin on teatterin pukuvarasto. Vaikka näytelmää harjoiteltiin joka vuosi siinä mielessä, että se esitetään yleisölle keväällä lukukauden päätteeksi, näin ei aina käynyt. Kansalaisopiston päiväkirjoista selviää mm. se, että eräänä vuonna näytelmää ei saatu valmiiksi, koska näyttelijät eivät opetelleet vuorosanojaan. Vähän ennen ensi-iltaa harjoitukset siirtyivät Seuratalo Karhulaan, missä esitykset tuolloin olivat. Tuohon aikaan esityksiä oli vain muutama.


Ajatus omasta kesäteatterista heräsi vuonna 1991

Syksyllä 1991 kansalaisopisto ei enää jatkanut teatterin opintopiiriä Nakkilassa. Napakkalaisten haaveena oli jo pitkään ollut kesäteatterin perustaminen ja kansalaisopiston opintopiirin loppuminen antoi alkusysäyksen kesäteatteritoiminnan alkamiselle. Syksyllä 1991 pidettiin Nakkilan Napakoiden perustamiskokous, nimi muuttui Harrastajateatteri Nakkilan Napakat ry:ksi ja ensimmäinen näytelmä - Keinumorsian - esitettiin museoalueella 1992. Napakat esittivät seitsemän näytelmää museoalueella. Kesästä 1999 alkaen esitykset ovat olleet omassa teatterissa Aronuomalla. Luonnonkauniilla paikalla sijaitsevassa kesäteatterissa on 350 katsomopaikkaa ja katoksen katsomo sai ylleen vuonna 2000.


Lasten teatteria

Kesäteatterin lisäksi Napakat ovat tehneet vuosien varrella myös lastenteatteria, jota pääosin on esitetty sisätiloissa eri paikoissa. Pikku Pietarin piha oli ensimmäinen lastennäytelmä, joka esitettiin Aronuomalla vuonna 2003. Nykyisin Lastenteatteri harjoittelee Kirkonseudun koululla, jossa näytelmät myös esitetään.

Yrityksen asiasanat:

teatteri esitys näytelmä näytös

Design © Hi-Vision Oy