Hollola (Hollolan kunta)

Virastotie 3
15870, Hollola
etsi kartalta >>

Puhelin: (03) 880 111
Faksi: (03) 880 3474
Internet: www.hollola.fi
Sähköposti: ,

Tiedot:

Historiallinen Hollola on tunnettu keskiaikaisesta kirkosta ja sen vieressä olevasta C. L. Engelin suunnittelemasta kellotapulista sekä useista kartanoista, joista Pyhäniemen kartano on tunnetuin. Tiirismaa tarjoaa Etelä-Suomen parhaat hiihtomaastot ja Messilä laskettelurinteet. Kesäharrastuksia on tarjolla luonnossa liikkumisesta golfiin ja veneilyyn. Vesijärven rannassa Messilässä on kunnan vierasvenesatama ja leirintäalue.

Kirkonseudun ohella Hollola tunnetaan Salpausselästä, jonka pohjavesivaroista huomattava osa sijaitsee Hollolassa. Pohjavedet purkautuvat pintaan esimerkiksi eräällä maan Suomen suurimmista lähteistä Kiikunlähteellä. Salpausselälle tyypillisen päätymoreeni- ja suppaluonnon lisäksi Hollolasta löytyy Etelä-Suomen korkein kohta Tiirismaa (222 mpy), jonka radiomasto näkyy kauaksi. Tiirismaalla on myös jylhä Pirunpesän luonnonsuojelualue.

Hollolan pysyviä tapahtumia ovat vuosittain elo-syyskuussa järjestettävät Kotiseutumarkkinat ja joka toinen vuosi heinäkuussa järjestettävä Keskiaikatapahtuma ja loka-marraskuun vaihteessa Hollo ja Martta kansantanssi- ja -musiikkifestivaali.

Design © Hi-Vision Oy