Tapiola Golf Oy

Jääskentie 6 B
02140, Espoo
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 050 643 26
Internet: www.tapiolagolf.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Tapiola Golf on kaikin tavoin ainutlaatuinen golfkenttähanke. Se sijoittuu keskelle Espoon viihtyisiä asuinalueita ja Pohjois-Euroopan suurinta huipputeknologian osaamiskeskittymää. Samalla se tarjoaa ratkaisun yhteen pääkaupunkiseudun suurimmista ympäristö- ja maankäyttöongelmista.

Pääasiassa avovarasto- ja läjitysalueena oleva keskeinen kaupunkialue pääsee arvoiseensa ja taloudellisesti tuottavaan käyttöön. Kaupunkikuva kohentuu tuntuvasti ja lähialueiden arvostus nousee entisestään. Alueen virkistyskäyttömahdollisuudet moninkertaistuvat nykyisestä ja ympäristöpäästöt saadaan kuriin.

Vuonna 2000 aloittamamme hankkeen ansiosta kunnostuskelvottomana pidetyn entisen kaatopaikka-alueen muutos täysimittaiseksi golfkentäksi ja sitä ympäröiväksi Kiiltokallionpuistoksi on meneillään. Yleistä viheraluetta 55 hehtaarisen kentän ja asutuksen välissä on noin 40 hehtaaria. Puiston ja golfkentän asemakaavalla on lainvoima korkeimman hallinto-oikeuden hylättyä 5.3.2010 kaavaa koskeneen valituksen.

Hankkeen synergiaedut kaupungille ja lähiyhteisölle ovat mittavat. Tapiola Golf muun muassa osallistuu kaatopaikan peruskunnostukseen 2 miljoonalla eurolla ja yleisen puiston kunnostukseen puolella miljoonalla.

Tapiola Golf ja sitä ympäröivä viheralue muodostavat lähes 100 hehtaarin (1 km2) virkistysaluekokonaisuuden. Sitä koskevia suunnitelmia ryhdyttiin yhteensovittamaan hankkeen alusta alkaen tavoitteena ympärivuotisesti toisiaan täydentävät golfkenttä- ja puistoalueet niin golfaajien kuin muidenkin ulkoilijoiden iloksi. Golfkauden ulkopuolella, loppusyksystä melkein vappuun golfkentän hoidettu ja valaistu kävelytie- ja latuverkosto avataan yleiseen virkistyskäyttöön.

Tapiola Golf ei ole ainoastaan golfkenttähanke. Se on samalla merkittävä alueellinen kehittämishanke, joka käänteentekevällä tavalla muuttaa lähes puolivuosisataisen ongelman voimavaraksi.

Yrityksen asiasanat:

golfkenttä golf

Design © Hi-Vision Oy