Saaristomuseo

Kabbölentie 430
07750, Loviisa
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 040 7602 410
Internet: www.ita-uudenmaanmuseot.com

Tiedot:

Saaristomuseoyhdistyksen Rönnäsissä ylläpitämä Saaristomuseo avattiin yleisölle kesällä 1985. Museon pohjakerroksen perusnäyttely kertoo saariston asuttamisesta ja siitä miten maatalous on onnistuttu mukauttamaan merikulttuuriin. Saariston peruselinkeinojen, hylkeenpyynnin, kalastuksen ja linnunmetsästyksen ohella esittelee näyttely myös rannikkopurjehdusta ja luotsausta.

Kaiken perusteemana on kuitenkin vene, saaristolaisten tärkein työ- ja kuljetusväline.

Perusnäyttelyn lisäksi museo järjestää kesäisin saaristoon ja saaristolaiskulttuuriin liittyvän erikoisnäyttelyn.http://www.infoa.fi/etelasuomi/businessdirectory.php?county=48&cid=99463

Museon toisen kerroksen perusnäyttely kertoo veneistä ja veneenveistosta. Näytteillä on esimerkkejä puuvenetyypeistä. Lisäksi näyttely perehdyttää veneenveistotekniikkaan: limi- ja tasasaumatekniikat kuvataan perinpohjin.

Viereisessä rakennuksessa on museon laaja venemoottorikokoelma näytteillä. Moottorinäyttelystä portaat vievät toisen kerroksen perusnäyttelyyn, mikä kertoo huviveneilystä ja kesävieraiden elämästä saaristossa ennen vanhaa.

Saaristomuseon julkaisusarjassa "Båtar" julkaistaan vene-aiheisia tutkielmia.

Yrityksen asiasanat:

museo matkakohde kulttuuri historia

Design © Hi-Vision Oy