Ravintola Lehtovaara

Mechelininkatu 39
00250, Helsinki
etsi kartalta >>

Puhelin: (09) 440 833
Faksi: (09) 493 408
Internet: www.lehtovaararavintola.fi

Tiedot:

Lehtovaara on läpi vuosikymmenten tullut tunnetuksi korkeatasoisen suomalaisen ja kansainvälisen ruuan tarjoajana. Vuosien mittaan Lehtovaara on saanut useita kunnianosoituksia, joista mainittakoon: Vuoden ravintola 1991 (Suomen Gastronomien seura), City-lehden valitsemana Kaupungin paras pihvi 1996 (ravintolan perinteinen Coeur de filet Provençale) Rôtisseur -kilpiravintola 2002 sekä Juustoseura ry:n suosituskilpiravintola

Viinilista on maan parhaimpia. Se sisältää kattavasti eri alueita ja rypälelajikkeita edustavia huippuviinejä. Myös mielenkiintoisia erikoisuuksia on runsaasti. Viinejä on jatkuvasti yli 100 eri nimikettä listalla.

Lehtovaara on tunnettu miellyttävästä ilmapiiristään, makuhermoja hemmottelevista ruoka-annoksistaan sekä asiakasta arvostavasta lämpimästä palvelustaan. Ravintolassa on 120 asiakaspaikkaa. Erityisen suosittu on ympäri vuoden avoinna oleva lasiterassi.

Ravintola Lehtovaara on Helsingin perinteikkäimpiä ruokapaikkoja. Sen perusti kondiittori Emil Lehtovaara Viipuriin vuonna 1916. Emil Lehtovaara möi ravintolan tukholmalaiselle Ragnar Hanssonille v. 1922. Tuli talvisota (1939) ja koko Viipuri lähti evakkoon. Niinpä Hansson muutti Lehtovaaran Helsinkiin v. 1940. Siitä lähtien on ravintola sijainnut nykyisellä paikallaan Taka-Töölössä Sibeliuspuiston kulmalla.

Yrityksen asiasanat:

lounas a-la-carte ravintola ruokailupaikka

Design © Hi-Vision Oy