Riihimäen Teatteri

Hämeenaukio 1
11100, Riihimäki
etsi kartalta >>

Puhelin: (019) 764 660
Internet: www.riihimaenteatteri.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Riihimäen Teatteri on pieni, tyylikäs ja lämminhenkinen yleisön suosikki. Työmme punaisia lankoja ovat raikkaus, yllätyksellisyys ja luotettavuus.

Ohjelmisto on tavallisen teatterissakävijän mieleistä ja konstailematonta; vahvoja kotimaisia näytelmiä, arvostettuja klassikoita, komedioita, musiikkinäytelmiä ja lastenteatteria.

Riihimäen Teatterin juuret juontavat 1800-luvun lopulle, vaikka ammattiteatteri perustettiin paikkakunnalle huomattavasti myöhemmin. Näytteleminen on ollut suosituimpia harrastuksia Riihimäellä jo 1800-luvun lopulla.

Teatteri perustettiin elokuussa vuonna 1946, jolloin se toimi Riihimäen Näyttämön nimellä. Vuonna 1955 nimi muutettiin Riihimäen Teatteriksi. Kohtalokas tulipalo tammikuussa 1976 tuhosi teatteritalon täysin. Mukana paloi myös lähes koko arkisto ja muu irtaimisto. Yksi arvokkaimmista menetyksistä oli noin 1 500 asukokonaisuutta käsittänyt puvusto.

Tänä päivänä teatteri toimii jälleen samalla paikalla, missä se aikoinaan avasi ovensa. Samassa kiinteistössä sijaitsee hotelliravintola Scandic Riihimäki, joka on suosittu koulutus- ja kokoushotelli.

Design © Hi-Vision Oy