Ruoveden Teatteri

Poukantie 94
34600, Ruovesi
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 044 346 0027
Internet: www.ruovedenteatteri.net
Sähköposti:

Tiedot:

Ruoveden Teatteriyhdistys perustettiin syksyllä 1988.
Kaksi vuosikymmentä on lyhyt aika Ruoveden pitkässä ja maineikkaassa teatterihistoriassa, mutta niidenkin mittaan on saatu paljon merkittävää aikaan.

Ruoveden Teatterin tähänastinen tuotanto koostuu 35 näytelmästä, joiden 340 esitystä ovat keränneet yhteensä
59 300 maksanutta katsojaa. Se tietää toimintavuotta kohden keskimäärin 2838 katsojaa. Lisäksi tulee vielä kuusi kabareeta, joiden katsojamääristä ei ole tarkkaa tietoa, sekä useita Nuorisoteatteri Nuhan kanssa yhteistyössä tehtyjä lasten- ja nuortennäytelmiä.

Aikaisemmin Ruoveden Teatteri on esittänyt näytelmiä sekä talvikaudella että kesäisin. Viime vuosina toiminnan painopiste on enenevissä määrin ollut kesäteatterissa, jota paikalliset harrastajat ovat tehneet alan ammattilaisten ohjauksessa.

Ruoveden Teatteriyhdistyksen tuottamien kesänäytelmien ohjaajina ovat toimineet Juhani, Tapio ja Mikko Kouki sekä Tuula Nauha-Oksman, Mauri Kuosmanen, Reima Kekäläinen, Esko Rissanen, Jukka Saarman, Rauli Jokelin, Ari Wirta ja Tuija Saarinen.

Ruoveden kunnan omistamassa Pyynikkilän kulttuurikeskuksessa on esitetty kesäteatteria vuodesta 1982 alkaen. Ruoveden Teatteriyhdistys on vastannut näytelmien esittämisestä kesästä 1989 alkaen. Sitä ennen siitä vastasi Noitakäräjiä järjestävä Ruoveden Perinnetapahtuma.

Yrityksen asiasanat:

teatteri esitys näytös näytelmä

Design © Hi-Vision Oy