Hyvinkään kaupunki (Hyvinkää)

Kutomokatu 1
05800, Hyvinkää
etsi kartalta >>

Puhelin: (019) 459 11
Internet: www.hyvinkaa.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Vihreä ja vireä Hyvinkää on 45 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Uudellamaalla reilun puolen tunnin päässä pääkaupungista.

Hyvinkää on kasvanut talousalueensa keskukseksi. Mainio logistinen sijainti ja erinomaiset liikenneyhteydet ovat tuoneet kaupunkiimme suuren joukon menestyviä yrityksiä, joista suurimpia ovat Konecranes Oyj, Kone Oyj, VR Oy, Kirjavälitys Oy, Saint-Gobain Isover ja Ecophon Oy sekä Reka-yhtiöt.

Hyvinkään historiallisella Wanhalla Villatehtaalla ei enää kudota, mutta tilalle on tullut pienyrityksiä, kulttuuria ja tietotekniikkaa. Teknologiakeskus Techvilla toimii sekä villatehtaalla että Koneen teollisuuspuistossa erikoisalanaan hissit eli nostaminen ja siirtäminen.

Kaupunki on säilyttänyt luonnonläheisyytensä ja tarjoaa ulkoilijalle ja liikunnan ystävälle erinomaiset harrastusmahdollisuudet esimerkiksi Sveitsin alueen kohteissa; luonnonpuistossa, uimalassa ja laskettelukeskuksessa. Hyvinkäällä toimii yli sata toinen toistaan kiinnostavampaa harrasteseuraa.

Hyvinkää on myös perinteikäs kuvataidekaupunki, jonka juuret ovat Helene Schjerfbeckin, Tyko Sallisen, Yrjö Saarisen ja Terho Sakin taiteessa. Tänä päivänäkin kaupungissa asuu suuri joukko eri alojen taiteilojoita.

Hyvinkään ilme on kasvun myötä muuttunut paljon, mutta toisaalta myös perinteitä on kunnioitettu. Parhaiten tämä näkyy siinä, että vanhat puutalokorttelit ovat saaneet rinnalleen samassa hengessä rakennettuja uusia alueita. Keskustassa on korkeitakin kerrostaloja, mutta ennen muuta Hyvinkää on omakotitalojen kaupunki, josta etsitään tasapainoista, henkisesti rikasta ja luonnonläheistä elämää.

Design © Hi-Vision Oy