Suomen maatalousmuseosäätiö

Vanhankirkontie 383
32200, Loimaa
etsi kartalta >>

Puhelin: (02) 763 7700
Faksi: (02) 763 77022
Internet: www.sarka.fi
Sähköposti: ,

Tiedot:

Suomen maatalousmuseo Sarka on valtakunnallinen maatalousalan erikoismuseo, joka avattiin kesällä 2005. Sarka välittää perinnettä ja tietoa, antaa elämyksiä ja avaa näköaloja tulevaisuuteen. Museon perusnäyttely esittelee maatalouden monimuotoista historiaa liikkuvan kuvan, äänen, pienoismallien sekä aitojen esineiden kautta.

Suomen maatalousmuseota hallinnoi Suomen maatalousmuseosäätiö ja museon toimintaa tukevat muun muassa opetusministeriö ja Loimaan kaupunki.

Suomen maatalousmuseo Sarka esittelee maatalouden monimuotoista historiaa liikkuvan kuvan, äänen, pienoismallien sekä tietenkin myös aitojen esineiden kautta.

Saran perusnäyttely on kaksiosainen. Näyttelyn johdantona museon aulassa on vaikuttava pienoismalli Ajan virta, joka kertoo kuvitteellisen Sarkajoen kylän kehityksen aina pronssikaudesta 2000-luvulle saakka. Pienoismalliin voi tutustua painonappien avulla. Ylimmästä napista kuuluvat kunkin ajan äänet. Muut napit kertovat valoin kullakin aikakaudella maataloudessa ja maaseudulla tapahtuneista muutoksista ja uudistuksista. Lisätietoa antaa seinällä oleva aikajana.

Yrityksen asiasanat:

museo maatalousmuseo kulttuuri historia

Design © Hi-Vision Oy