Hotelli Ruusuhovi

Hovintie 135
58900, Rantasalmi
etsi kartalta >>

Puhelin: (020) 728 9800
Matkapuhelin: 0500 650 939
Internet: ruusuhovi.fi
Sähköposti:

Tiedot:

Nykyisen Hotelli Ruusuhovin paikalla Suuren Rauanveden rannassa, aivan Haukiveden tuntumassa, on koettu jännittäviä hetkiä historian saatossa. Vuonna 1715 Henrik Georg Harlin, Kaarle XII:n armeijan upseeri, vapautuu sotavankeudesta Venäjällä ja avioituu Katariina I:n hovineidon kanssa. Niin mieleinen hovineito on Katariinalle ollut, että hän antaa parille häälahjaksi ruplilla täytetyn hopeisen maljakon. Arvokas aarre ei kauaa pysy salassa ja nuoripari saa kannoilleen ruplia himoitsevan kasakkajoukon. Pakomatka johtaa Eestin kautta Uudellemaalle ja sieltä ratsain Asikkalan kylään Rantasalmelle.

Paikallinen talollinen kätkee Harlinit ja kasakat saadaan karistettua kannoilta. Rauhan ajan koittaessa tila siirtyy isännän kanssa tehdyn sopimuksen nojalla Harlinien suvulle, joka asuttaakin tilaa Suuren Rauanveden rannalla aina 1800-luvun loppupuolelle asti. Tilan uusi omistaja, Rantasalmen kunta, perustaa kartanoon kunnalliskodin. Tässä käytössä alue säilyy aina 1980-luvun alkuun saakka.

Yhä tänäkin päivänä voit aistia Ruusuhovissa entisaikojen aatelisen hengen. Ruusuhovin päärakennus on rakennettu vuonna 1926 samalla paikalla sijainneen, tulipalossa tuhoutuneen Harlinien kartanon tilalle. Uuden vanhainkodin valmistumisen jälkeen se muutettiin matkailukäyttöön vuonna 1984. Hotelli Ruusuhovi on ollut yksityisomistuksessa vuodesta 2002 alkaen.

Soita ja kysy lisää sekä tutustu myös kotisivuihimme!

Design © Hi-Vision Oy