Kauniainen, Grankulla (Kauniaisten kaupunki)

Kauniaistentie 10
02700, Kauniainen
etsi kartalta >>

Puhelin: (09) 505 61
Faksi: (09) 505 6535
Internet: www.kauniainen.fi
Sähköposti:

Tiedot:
Kauniainen on yksi pääkaupunkiseudun neljästä kaupungista. Se sijaitsee naapurikaupunkinsa Espoon keskellä 15 km Helsingistä länteen. Tyypillistä Kauniaisille on, että kaupunki on vuosien varrella pystynyt säilyttämään luonteensa huvila- ja puutarhakaupunkina.

Tänään kaupunkikuvalle on luonteenomaista pientalovaltaisuus ja luonnonläheisyys. Kauniainen edustaa nykyaikaista pientä viihtyisää puutarhakaupunkia. Tämän päivän kaupunkisuunnittelu tähtää yllä mainittujen arvojen säilyttämiseen. Ulkoisten puitteidensa lisäksi huvilakaupunki on myös sosiaalinen ilmiö, jonka välittömyys ja läheisyys korostuvat siinä sosiaalisessa kanssakäymisessä jota kutsumme elämänlaaduksi.
Vallmogård:
Lars Sonckin piirtämä jugend-tyylinen rakennus (v. 1907), runoilija Mikael Lybeckin entinen koti ja nykyinen kaupungin kulttuurikeskus.


Asemarakennus:
Suojeltavaksi julistettu puinen asemarakennus (suunnittelija Bruno F. Granholm v. 1908). Kauniaisten rautatieasema tuhoutui pahoin palossa 30.8.2008.


Kaunialan sotavammasairaala:
Lars Sonck v. 1910.
Uusi osa Kai ja Veli Paatela v. 1978.


Tulen halki -patsas
Kauniaisten keskustaan sijoitettu kuvanveistäjä Heikki Häiväojan Tulen halki –veistos on kaikkien Suomen sodissa vammautuneiden muistomerkki.
Se paljastettiin kesällä 1981.


Kauniaisten kirkko:
Kauniaisten kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1983 ja sen on suunnitellut arkkitehti Kristian Gullichsen. Kirkko oli näyttävästi esillä vuoden 1987 Ars Fennica-näyttelyssä ja kirkossa käy edelleenkin runsaasti koti- ja ulkomaisia, arkkitehtuurista kiinnostuneita vieraita.


Liikuntapalvelut:
Kauniainen on monipuolinen liikuntakaupunki. Liikuntapaikat ovat asukkaiden helposti saavutettavissa. Hyvä liikuntapaikkaverkosto mahdollistaa kunto- ja terveysliikunnan sekä seurojen valmennus -ja kilpailutoiminnan kaikkina vuodenaikoina.

Runsaasti lisätietoja löydät kotisivuiltamme!
www.kauniainen.fi

Design © Hi-Vision Oy