Tyrnävä (Tyrnävän kunta)

Kunnankuja 4
91800, Tyrnävä
etsi kartalta >>

Puhelin: (08) 558 71300, 08 55871 218
Faksi: (08) 558 71250
Internet: www.tyrnava.fi
Sähköposti: ,

Tiedot:

Tyrnävä on moderni ja kehittyvä maalaiskunta, joka ammentaa voimaa vahvasta talonpoikaisperinteestä. Tyrnävä on muuttovoittokunta, jonka väkiluku on viimeisen 30 vuoden aikana liki tuplaantunut. Vuoden 2010 alussa asukkaita oli 6 500

Tyrnävä tarjoaa lähipalveluina kuntalaisille: kirkonkylässä kaikki peruspalvelut, Temmeksellä koulu-, päivähoito-, kirjasto- ja senioripalvelut, Murrossa koulu- ja päivähoitopalvelu sekä, Markkuun kylässä koulupalvelut.

Matkailuinfo:

Lakeusmaisema: Tyrnävän-Limingan viljelystasanko, lakeus, on vaikuttava leveydessään
ja komeudessaan. Näyttävimmillään lakeus esittäytyy heinäkuussa perunapeltojen kukkiessa laajana valkoisena merenä. Kauniissa lakeusmaisemassa silmä lepää ja ajatus rauhoittuu.

Ympäristö ja kulttuurimaisema:

Limingan kirkonkylän ja Tyrnävän välinen alue on yksi Suomen suurimmista tasangoista. Tasankoa halkovat paikoitellen syvässä kanjonissa virtaavat Ängeslevänjoki ja Tyrnävänjoki, jotka yhtyvät alajuoksulla Temmesjokeen ja muodostavat Liminganlahden suistoalueen. Alueen kasviston erikoisuuksia on jokipaju.

Alue on perinteistä maatalousseutua. Parhaat maisemat avautuvat Tyrnävän – Ängeslevän tienoilla, joissa jokivarsilla on runsaasti vanhaa ja perinteistä rakennuskantaa avoimessa maisemassa. Tyrnävän kirkonkylä on tyypillinen, joen törmällä tiiviinä sijaitseva kylä. Se on edelleen eheä ja hyvin säilynyt.


Lisätietoa kunnasta ja palveluista löytyy kotisivulta:
www.tyrnava.fi

Tervetuloa Tyrnävälle!

Design © Hi-Vision Oy